USBF

        
 | 

Algemeen

Utrechtse Studenten Basketbal Federatie
De Utrechtse Studenten Basketbal Federatie organiseert een interne basketbalcompetie waaraan ongeveer 150 leden deelnemen. Verdeeld over twee niveaus spelen 14 teams onderling wedstrijden. Een competitieronde duurt vijf of tien wedstrijden. Behaalt een team de meeste punten in een ronde? Dan promoveert het naar een hogere poule. Zo treft iedereen elke ronde weer nieuwe tegenstanders. De wedstrijden vinden plaats op de maandagavond, tussen 19:00 en 22:30 uur.

Bij USBF staat de gezelligheid voorop
Geen wekelijkse trainingen bij ons, iedere maandag spelen alle teams één wedstrijd. Naast het spelen van wedstrijden moet je team regelmatig een wedstrijd fluiten en ongeveer één keer per jaar de zaalwacht vervullen. USBF is er vóór studenten, dóór studenten. Gezelligheid staat voorop, maar dat wil niet zeggen dat er niet op alle niveaus zeer fanatiek gespeeld wordt. Tussen al het gebasketball door organiseren we af en toe speciale avonden, zoals thema toernooien, trainingen, barbeknoeien, feesten,en andere heftige excusen om even niet alleen met je studie bezig te zijn!

Gemengd basketbal
Alle USBF teams hebben minimaal één vrouw in het veld staan. Deze regel staat borg voor de informele gezellige sfeer waar we als USBF voor staan. Vrouwelijke studenten zijn dus zeker welkom bij USBF!

Maar je kunt helemaal niet basketballen?
Gelukkig zijn de teams van USBF verdeeld over 2 niveau's: High en Low. Iedereen speelt op niveau en zo houden we het leuk!

Wat kost het?
Voor slechts € 25,- en een Olympossportkaart (kosten afhankelijk van of en waar je studeert) kun je een jaar lang basketballen. Naast de competitierondes zijn er regelmatig toernooien en andere activiteiten. Je krijgt zelfs een paar maandagavonden vrij!

Biertje?
Sport is een goeie manier om nieuwe vrienden te maken. Na een avondje ballen maakt in het sportcafé van Olympos de rivaliteit van de wedstrijd plaats voor de gezelligheid van het vijfde kwart. Wil je graag basketballen maar heb je geen zin om twee keer in de week trainen en in de weekenden het halve land af te reizen, wordt dan lid van USBF!

Lid worden?
Voor meer informatie over lidmaatschap, kun je terecht op de pagina lid worden.

 

Praktische Informatie

Poll: Activiteiten

Wat voor USBF activiteiten zou jij graag willen zien?